Milanese kalfskoteletten
bereiden
Ingrediënten
- 4 kalfskoteletten, uitgebeend
- 1 ei
- 80 g fijn paneermeel
- 50 g geklaarde boter
Bereiden
Klop het vlees met een vleeshamer gelijkmatig uit. Klop het ei in een diep bord met een mespunt zout los. Verspreid het paneermeel in een ander diep bord. Smelt de geklaarde boter in een koekenpan. Haal elke kotelet eerst door het ei en dan door het paneermeel; druk het goed aan.
Bak ze in ongeveer 10 minuten per kant op laag vuur goudbruin. Haal ze er met een visschep uit, laat ze op keukenpapier uitlekken en leg ze op een warme schaal. Deze koteletten zijn lekker met in boter gebakken groente of een verse salade.
Opmerking
Alleen koteletten zijn voor dit gerecht authentiek, maar het wordt tegenwoordig ook vaak van dik gesneden lende gemaakt.
Kookboek
Het recept 'Milanese kalfskoteletten' is afkomstig uit het kookboek...
De Zilveren Lepel - vernieuwde editie
diverse auteurs
In Italië wordt 'De Zilveren Lepel' al meer dan zestig jaar verkocht en van generatie op generatie doorgegeven. Deze nieuwe editie telt bijna 1.500 pagina's en
... lees verder © Unieboek - Van Dishoeck