Karbonade met appel

4 personen
bereiden

waardering 7,2obv 6 waarderingen

Bevat per portie

320 kcal
20 g eiwit
21 g vet
13 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 4 ribkarbonades
  • 1½ theelepel gemberpoeder
  • 50 g boter
  • 2 stevige appels, bijvoorbeeld Cox Orange, in plakken
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 200 ml appelsap
  • scheutje calvados

Bereiden

Wrijf het vlees in met zout, peper en gemberpoeder. Verhit 25 g boter in een koekenpan. Bak het vlees in ca. 20 minuten gaar. Keer het af en toe.

Verhit de rest van de boter in een andere koekenpan en bak de schijven appel in ca. 5 minuten lichtbruin, keer ze halverwege.

Neem het vlees uit de pan en voeg de bruine suiker, het appelsap en eventueel een scheutje calvados toe. Breng de jus aan de kook en roer de aanbaksels los.

Leg de karbonades op twee borden en rangschik de plakken appel erop. Doe de jus in een juskom. Lekker met aardappelpuree.

Het recept 'Karbonade met appel' wordt je aangeboden door . Beeld: Sergiy Zavgorodny | Shutterstock.com

Karbonade tips