Karbonade met groene currysaus en mangosalade
bereiden
Bevat per portie
415 kcal
33 g eiwit
22 g vet
21 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 eetlepel limoen- of citroensap
- 1 theelepel honing
- 1 eetlepel fijngehakte koriander
- 2 bosuitjes, in ringetjes
- 1 grote mango, in stukjes
- 50 g cashewnoten
- 4 haaskarbonades
- 2 eetlepels olijfolie
- ½ zakje Green basil curry
- 100 ml sherry
- 200 ml vleesfond of -bouillon
Bereiden
Roer in een kom het limoensap met de honing en koriander door elkaar. Schep de uienringetjes en driekwart van de mangostukjes erdoor.
Maal de cashewnoten in de keukenmachine fijn. Pureer daarna de rest van de mango in de keukenmachine.
Wrijf de haaskarbonades in met olijfolie en bak ze in een droge koekenpan op halfhoog vuur ca. 7 minuten, keer ze regelmatig. Bak ze dan op hoog vuur bruin. Strooi er zout en peper over. Houd de karbonades warm onder aluminiumfolie.
Fruit de curry even aan in het bakvet. Roer de cashewnoten, mangopuree en sherry erdoor. Verwarm dit ca. 2 minuten. Voeg de fond toe en laat het geheel inkoken tot een mooie saus.
Leg de karbonades op vier warme borden. Schep de saus erlangs en schep de mangosalade op de karbonade.
Extra benodigd
Keukenmachine, aluminiumfolie
Het recept 'Karbonade met groene currysaus en mangosalade' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Milarka | Shutterstock.com
Karbonade tips
Reacties op dit recept
- Tommy echt heerlijk !!!