Cassoulet met konijn
- 4 personen
- 85 min
- waardering 7,8
- Hoofdgerecht
- Frans
- Vlees
Ingrediënten
- 2 konijnenruggen à 400 g
- 250 g ganzenvet
- 4 tomaten
- vers gedopte bonen (1,2 kg ongedopt gewicht)
- 2 wortels, in plakjes
- 4 dikke bos- of lente-uitjes
- bouquet garni van peterselie, tijm en laurier
- 2 teentjes knoflook, gepeld en kiempje verwijderd
- ½ theelepel zwarte peperkorrels
- 2 chipolataworstjes (naturel of met kruiden), in vieren
- 1 plak gerookt spek (100 g), in vieren
Voorbereiden
Snijd beide konijnenruggen doormidden, wrijf de stukken in met grof zout en wikkel ze in plasticfolie. Laat ze 12 uur rusten in de koelkast.
Bereiden
Veeg de stukken konijn schoon. Verwarm het ganzenvet zachtjes in een braadpan en braad de stukken konijn aan in het borrelende vet. Bak ze dan 30 minuten op laag vuur en laat ze afkoelen in het vet.
Dompel de kruislings ingekerfde tomaten 1 minuut onder in kokend water, laat ze schrikken onder koud stromend water en ontvel ze. Verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Meng in een grote gietijzeren braadpan de gedopte bonen met de blokjes tomaat, plakjes wortel, bosuitjes, het bouquet garni, de knoflook, peperkorrels en wat zout. Voeg 200 ml water en 2 eetlepels ganzenvet toe, leg het deksel op de pan en stoof alles 20 minuten.
Voeg de stukjes chipolata, stukjes spek en de gekonfijte stukken konijn toe en stoof alles nog 20 minuten. Serveer gloeiend heet.
Extra benodigd
Plasticfolie
Tip
De in ganzenvet gekonfijte stukken konijn blijven, indien ze bedekt zijn met vet, enkele dagen goed in de koelkast.
Kookboek
Het recept 'Cassoulet met konijn' is afkomstig uit het kookboek...
Slow cooking, stoven en smoren
diverse auteurs
'Slow cooking' bevat talloze recepten voor klassieke en moderne stoofschotels, van supersimpel tot uitgebreid - maar altijd verrassend. Langzaam... lees verder
© Uitgeverij Terra