Konijn met balsamico-uitjes
bereiden
Bevat per portie
600 kcal
Ingrediënten
- 1 kg konijndelen (met bot)
- 100 g doorregen, rauw spek, in reepjes
- 4 eetlepels olijfolie
- 250 ml droge witte wijn
- 1 takje verse tijm, geritst (of 1 theelepel gedroogde tijm)
- 150 g verse zilveruitjes of kleine sjalotjes
- 4 eetlepels balsamicoazijn
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C (heteluchtoven 160 °C).
Spoel de konijndelen grondig af en dep ze goed droog met keukenpapier.
Verhit in een braadpan op het fornuis langzaam 3 eetlepels van de olijfolie. Voeg de spekreekjes toe en bak ze zo lang zacht uit tot het vet eruit gelopen is.
Doe nu alle konijndelen erbij en braad rondom flink aan. Giet de wijn erbij en voeg zout en peper en de tijm toe. Zet in het midden van de oven en laat ca. 40 minuten stoven.
Verhit de resterende olie in een pan met antiaanbaklaag. Voeg de uitjes of sjalotjes toe en fruit op laag vuur lichtbruin. Voeg zout en peper toe en blus af met balsamicoazijn. Neem van het vuur.
Doe na 40 minuten stooftijd het uimengsel bij het konijn in de braadpan en laat alles nog ca. 15 minuten stoven. Lekker met aardappelen uit de oven met rozemarijn.
Kookboek
Het recept 'Konijn met balsamico-uitjes' is afkomstig uit het kookboek...
Basic cooking 2
Sabine Sälzer & Sebastian Dickhaut
Hoe maak je een goede piccalilly? Welk nagerecht zet je je gasten voor? Wat is ook alweer gratineren? Waar haal je goede vis? 'Basic cooking 2' is precies wat... lees verder
© The House of Books