Konijn kebabs in slabladeren
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,5
- Hoofdgerecht
- Mediterraan
- Vlees
Ingrediënten
- 1 kg achterpoten van konijn, uitgebeend
- 2 theelepels kaneel
- 3 theelepels gemalen komijn
- 3 theelepels gemalen koriander
- 1 theelepel gemalen piment
- 1 theelepel versgemalen zwarte peper
- ½ theelepel pikant paprikapoeder
- 5 eetlepels extra vergine olijfolie
- 4 kleine trostomaten, in vieren of 2 kleine uien, in vieren
- boterslabladeren, voor het opdienen
- luchtige fetadipsaus (zie onderaan het recept)
Voorbereiden
Verwijder van het konijnenvlees alle vet en pezen en snijd het in blokjes van 2 cm. Meng in een kom de specerijen met de olie en schep daar de blokjes konijn door. Laat ze 30 minuten marineren.
Bereiden
Laat voor de bereiding een grillpan of barbecue zo heet mogelijk worden. Rijg intussen telkens zes blokjes van het vlees aan acht platte spiesen met aan de uiteinden een stukje tomaat of ui. Grill ze 4-5 minuten, draai ze regelmatig om en bestrooi ze na het draaien met wat zout.
Neem het vlees van de spiesen en leg het op blaadjes sla. Iedereen neemt zelf wat van de fetadipsaus en wikkelt het vlees in een slablad in plaats van het traditionele platbrood.
Extra benodigd
Grillpan of barbecue
Fetadipsaus
Week 225 g feta van schapenmelk ca. 10 minuten in koud water om overtollig zout te verwijderen. Ververs het water twee keer. Verkruimel in een keukenmachine de feta grof en pureer hem vervolgens 1 minuut; duw het mengsel een of twee keer naar de mesjes terug. Doe 150 g uitgelekte yoghurt en 2 theelepels mosterd erbij en meng alles tot een heel gladde, romige massa. Zet de dipsaus tot gebruik afgedekt in de koelkast. Hij is gekoeld een week houdbaar.
Kookboek
Het recept 'Konijn kebabs in slabladeren' is afkomstig uit het kookboek...
Turquoise
Greg & Lucy Malouf
Een boek vol recepten, reisverhalen en krachtige fotografie die de mysterieuze verhalen en de spannende Turkse keuken tot leven brengen. Zelden was... lees verder
© Kosmos Uitgevers