Konijn in papillot
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 4 konijnbouten (900 g met bot)
- 330 ml donker bier
- 1 eetlepel rodewijnazijn
- 1 takje tijm
- 1 blaadje laurier
- 1 ui
- 1 kruidnagel
- 8 jeneverbessen
- 1 koffielepel olie
- 2 wortels, in hele fijne lucifers gesneden (julienne)
- ¼ knolselderij, in hele fijne lucifers gesneden (julienne)
- 45 ml light room
Voorbereiden
Leg de konijnenbouten in een grote ovenschaal.
Verwarm het bier met de rodewijnazijn, de tijm, de laurier, de in vieren gesneden ui, de kruidnagel, de jeneverbessen en een snufje zout. Laat 10 minuten op een laag vuur trekken en schenk het dan over de bouten. Laat afkoelen, dek af en zet minstens 6 uur in de koelkast.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 210 °C.
Haal de bouten uit de marinade. Schenk de marinade door een zeef en houd acht eetlepels ervan opzij.
Verhit de olie in een pan met antiaanbaklaag en bak de bouten aan alle kanten goudbruin.
Leg de bouten elk op een stuk bakpapier. Verdeel de groenten, de marinade en de room over de pakketjes. Kruid met peper. Sluit de pakketjes goed af (gebruik eventueel keukentouw), leg ze op een bakplaat en zet ze 25 minuten in de oven.
Extra benodigd
Bakpapier
Kookboek
Het recept 'Konijn in papillot' is afkomstig uit het kookboek...
Vandaag begin ik
diverse auteurs
Dit kookboek bevat een gedetailleerd voedingsplan om gedurende vier weken gezonder en evenwichtiger te eten waardoor je tot een kilo per week
... lees verder © Uitgeverij Lannoo