Konijn met pruimen en champignons

  • 4 personen
  • 110 min
  • waardering 7,3
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • 1 konijn, in stukken gesneden
  • konijnkruiden
  • olijfolie
  • boter
  • 2 uien, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 750 g champignons, fijngesneden
  • 1 flesje bier naar keuze (bv Duvel)
  • 1 bouillonblokje, verkruimeld
  • 1 takje tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 250 g gedroogde pruimen, ontpit
  • bruine roux of bloemboter
  • 1 kg aardappelen, in vieren gesneden

Bereiden

Kruid de stukken konijn langs beide kanten met de konijnkruiden en braad ze in de braadpan op het vuur met olijfolie en boter. Voeg er de fijngesneden ui en knoflook aan toe en laat even mee sudderen.

Stoom intussen de champignons in een geperforeerde pan van 2,5 liter, 1 minuut op 120 °C of 3 minuten op 100 °C.

Giet het flesje bier bij het konijn, voeg er het verkruimelde bouillonblokje, het takje tijm en de laurierblaadjes aan toe en laat nog twee minuten verder sudderen.

Leg de gestoomde champignons op de bodem van een niet-geperforeerde pan van 4 liter. Giet alle andere ingrediënten (behalve de pruimen en aardappelen) over de champignons. Stoom 20 minuten op 120 °C of 1 uur op 100 °C.

Voeg er de pruimen aan toe en bind de saus met de roux of de bloemboter. Dek de pan af en zet hem op de middelste rails in de stoomoven.

Zet een geperforeerde pan van 1,5 liter met de geschilde en in vier stukken gesneden aardappelen bovenin en stoom op 7 minuten 120 °C of 20 minuten op 100°C.

Extra benodigd

Stoomoven

Kookboek

Het recept 'Konijn met pruimen en champignons' is afkomstig uit het kookboek...

Stoomkoken voor iedereen

Karin Verhelst

'Stoomkoken voor iedereen' is een handig en praktisch boek waarin een grote variëteit aan gerechten wordt gepresenteerd: recepten voor elke dag, voor feestjes... lees verder

© The House of Books

Waardeer dit recept (12 stemmen)

Konijn recept tips

Reacties op dit recept

  • JanIk wordt geacht konijnkruiden toe te voegen. Wissen dit recept.

    reageren