Lamsbout met rozemarijn uit de oven van The River Cafe

4 personen
bereiden

waardering 7,9obv 28 waarderingen

Ingrediënten

  • 2 citroenen
  • 1 lamsbout
  • 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
  • 2 eetlepels kleine takjes rozemarijn
  • extra vergine olijfolie

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de citroenen dun en snijd de schil in dunne reepjes. Pers de citroenen uit.

Maak kleine inkervingen van 1 cm diep over de hele lamsbout en stop daar de knoflook, rozemarijn en citroenschil in. Bestrooi het vlees royaal met zout en peper en wrijf het in met olijfolie.

Leg de lamsbout in een braadslede en zet die 30 minuten in de voorverwarmde oven. Schenk er het citroensap over en schakel de oven terug naar 150 °C. Dek het vlees af met aluminiumfolie en zet het nog 1 uur in de oven.

Leg de lamsbout op een schaal of snijplank en laat hem 10-15 minuten rusten. Verwijder zo veel mogelijk van het vet uit de braadslede en schenk de vleessappen over het vlees.

Extra benodigd

Aluminiumfolie

Opmerking

'Lamsvlees dat afkomstig is van lammeren uit hetzelfde kalenderjaar, is verkrijgbaar van midden april tot eind december. De smaak van lammeren die met gras worden gevoed wordt in de loop van het jaar steeds sterker. Het vlees moet lichtroze zijn met een heel dun laagje wit vet. Een korte lamsbout weegt ongeveer 2,5-3 kg, een lange bout weegt 3-4 kg.' - Rose Gray en Ruth Rogers

Kookboek

Het recept 'Lamsbout met rozemarijn uit de oven van The River Cafe' is afkomstig uit het kookboek...

River Cafe Kookboek Easy 2

Aan de hand van dezelfde succesvolle formule van het 'River Cafe Kookboek Easy', hebben Rose Gray en Ruth Rogers, oprichters en eigenaars van het wereld... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Lamsbout tips

Reacties op dit recept

  • R. Kan aan het vlees liggen, maar op de wijze van dit recept kwam het lammetje er als kauwgom uit. Zonde...