Lamsbout met kruiden uit de oven
bereiden
Ingrediënten
- 1 eetlepel verse tijm, fijngehakt
- 1 eetlepel verse oregano, fijngehakt
- 1 eetlepel verse bladpeterselie, fijngehakt
- 1 eetlepel verse rozemarijn, fijngehakt
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels paneermeel
- 2 kg lamsbout
Bereiden
Verwarm de oven voor op 240 °C (gasstand 9).
Meng de tijm, oregano, peterselie en rozemarijn in een kom, doe er de olie en het paneermeel bij, voeg peper en zout toe en meng grondig.
Leg de lamsbout in een grote braadslee, verdeel er het kruidenmengsel over en braad hem 15 minuten.
Verlaag de oventemperatuur tot 180 °C (stand 4), giet 150 ml warm water in de braadslee en braad de lamsbout nog eens 15 minuten.
Haal het vlees uit de slee, dek het met aluminiumfolie af en laat het 10 minuten rusten. Snijd het vlees aan en leg het op een warme schaal.
Extra benodigd
Aluminiumfolie
Tip
Halveer en ontpit voor een bijgerecht wat tomaten, vul ze met paneermeel en fijngehakte oregano, bedruppel ze met olijfolie, bestrooi ze met zout en peper en zet ze 15 minuten in de oven.
Kookboek
Het recept 'Lamsbout met kruiden uit de oven' is afkomstig uit het kookboek...
De Zilveren Lepel
diverse auteurs
Dé Italiaanse kookbijbel, 'Il cucchiaio d'argento', is 50 jaar na verschijnen nu in het Nederlands verkrijgbaar. De uitgave, waarin recepten uit iedere regio in
... lees verder © Unieboek - Van DishoeckLamsbout tips
Reacties op dit recept
- Lidy En bedankt? Had op mezelf moeten vertrouwen. Kan natuurlijk nooit. Lamsbout gaar in 15 minuten. Stress en een verpest diner was het resultaat. Tel er zeker maar een uur bij, of gebruik een kern thermometer