Gebraden lamsbout met veel knoflook
bereiden
Ingrediënten
- 2 kg lamsbout
- 8 teentjes knoflook, geschild en in dunne plakjes
- takjes rozemarijn
- olijfolie
- 2 wortelen
- 2 uien
- 2 stengels bleekselderij
Bereiden
Maak met een scherp mesje overal in het vlees insneden van ca. 3 cm diep. Als u in een artistieke bui bent, kunt u dat in nette rijen doen. Rol de plakjes knoflook door 2 eetlepels zout en 2 eetlepels versgemalen zwarte peper en steek ze in de sneetjes. Doe dat willekeurig of maak een patroon door plakjes knoflook af te wisselen met toefjes rozemarijn.
Verhit de oven tot 175 ºC. Bestrooi het vlees met zout en peper en wrijf het in met olie. Leg het op een rooster in een grote braadslee en zet het in de oven. Strooi er na 40 minuten de groenten omheen en houd het nog 40 minuten in de oven. Ik eet mijn lamsvlees het liefst rood en braad het tot een kerntemperatuur van 55 ºC.
Haal het lamsvlees uit de oven en leg het op een warme schaal. Laat het op een warme plaats 30 minuten rusten en dien het op.
Kookboek
Het recept 'Gebraden lamsbout met veel knoflook' is afkomstig uit het kookboek...
Meat
Adrian Richardson
De Australische kok Adrian Richardson is een gepassioneerd vleesexpert. Met 'Meat' brengt hij een ode aan zowel het dier zelf als aan de culinaire waarde van vlees... lees verder
© Kosmos Uitgevers