Gekruide lamskoteletten met kokos
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 8 kardemompeulen
- 250 ml kokosroom
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 50 g verse gemberwortel, geraspt
- 1 theelepel kurkuma
- klein bosje koriander, fijngehakt
- 8 lamskoteletten, elk 75-85 g, dus in totaal 600-700 g
- 25 g cashewnoten
- handvol munt, fijngehakt, als garnering
Bereiden
Kneus de kardemompeulen in een vijzel tot ze opengaan. Gooi de peulen weg en maal de zaadjes grof. Doe ze in een grote ondiepe kom en roer de kokosroom, knoflook, gember, kurkuma en koriander erdoor. Leg de koteletten erin en zorg ervoor dat ze rondom met het kokosmengsel bedekt zijn. Dek af en laat ze minimaal 2 uur (of langer, als je de tijd hebt) in de koelkast marineren.
Bereid de barbecue voor op direct grillen.
Rooster als de barbecue heet is de cashewnoten 1-2 minuten in een vuurbestendige koekenpan (zonder plastic of houten handvat) op het grillrooster, boven de houtskool. Hak ze grof en zet apart. Je kunt dit ook op het fornuis doen.
Leg de koteletten op het grillrooster, boven de houtskool, sluit het deksel en gril ze aan elke kant 3 minuten, tot er grillstrepen verschijnen. Haal ze van de barbecue en laat ze voor het opdienen 5 minuten rusten. Als het vet uit de koteletten de vlammen aanwakkert, schuif ze dan iets bij de houtskool vandaan.
Dien op: leg de koteletten op een grote platte schaal en bestrooi ze met de cashewnoten en munt.
Extra benodigd
Vijzel
Tip
De munt geeft de gekruide koteletten een fris accentje, gebruik er dus lekker veel van!
Kookboek
Het recept 'Gekruide lamskoteletten met kokos' is afkomstig uit het kookboek...
Foolproof BBQ
Genevieve Taylor
Foolproof lekkere en makkelijke gerechten op de barbecue bereiden? Het kan met het kookboek 'Foolproof BBQ'. Kies een zomerse dag, nodig je vrienden uit, steek de barbecue aan en ga een stressvrije avond tegemoet met 'Foolproof BBQ'
... lees verder © Uitgeverij Becht