Lamskoteletten met bessensaus
bereiden
Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- stukje (3 cm) verse gemberwortel, geraspt
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 grote of 8 kleine lamskoteletten (ca. 600 g)
- 400 ml wildfond of vleesbouillon
- 200 ml bessensap
- 250 g blauwe bessen
- ½ borrelglas cognac
Bereiden
Boen de sinaasappel schoon, rasp de helft van de schil en snijd de rest van de schil in dunne reepjes. Voeg de sinaasappelrasp met de geraspte gember bij de olijfolie met peper en zout. Bestrijk de koteletjes met dit mengsel.
Breng de wildfond of bouillon met bessensap en 200 g blauwe bessen aan de kook en laat de massa tot ongeveer 1/3 deel inkoken. Pureer de saus.
Grill de lamskoteletten 2-3 minuten per kant in een grillpan of anti-aanbakkoekenpan. Haal het vlees uit de pan en laat het onder aluminiumfolie rusten.
Voeg de blauwe bessensaus bij het bakvet, voeg de cognac toe en bind de saus eventueel licht met allesbinder. Serveer de koteletjes met de saus gegarneerd met blauwe bessen en sinaasappelschilletjes. Lekker met krieltjes en peultjes.
Het recept 'Lamskoteletten met bessensaus' wordt je aangeboden door okoko recepten