Lamskoteletten met bloemkoolmousse

  • 4 personen
  • 50 min
  • waardering 7,8
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • 250 g bloemige aardappelen
  • ½ bloemkool
  • 400 ml melk
  • 12 lamskoteletten
  • een klontje boter
  • een snufje gemalen komijn

Bereiden

Schil de aardappelen en kook ze gaar. Druk ze door een pureeknijper.

Stoom de bloemkool in ca. 30 minuten gaar.

Draai de bloemkool met de melk in een keukenmachine. Wrijf het mengsel door een zeef.

Wrijf de aardappelpuree ook door een zeef. Meng de twee soorten puree en verhit het mengsel op een laag vuur.

Bak de lamskoteletten tot de gewenste graad van gaarheid in hete boter in een koekenpan. Bestrooi ze met komijn.

Doe het gezeefde bloemkoolmengsel in een sifon. Sluit de sifon en breng een gaspatroon voor room aan. Schud de sifon stevig.

Schik de lamskoteletjes op vier borden en spuit er bloemkoolmousse naast. Dien meteen op.

Extra benodigd

Keukenmachine, sifon

Kookboek

Het recept 'Lamskoteletten met bloemkoolmousse' is afkomstig uit het kookboek...

Toprecepten voor de sifon

Anne Cazor & Marion Guillemard

De sifon is het ultieme gereedschap in de moderne keuken. Topchefs als Jonnie Boer en Hans van Wolden maken er gretig gebruik van. Je maakt er de luchtigste... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Lamskoteletten recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!