Lamskoteletten met cannellinibonen
- 2 personen
- 20 min
- waardering 7,9
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- 2 theelepels olijfolie
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 2 dunne plakken pancetta, in repen
- 400 g cannellinibonen uit blik, afgegoten en afgespoeld
- 6 verse salieblaadjes of ½ theelepel gedroogde salie
- 2 theelepels verse tijmblaadjes of 1 theelepel gedroogde tijm
- 4 eetlepels slagroom
- plantaardige olie, voor het grilleren
- 300 g lamskoteletten
- 30 g geschaafde Parmezaanse kaas
Bereiden
Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur. Voeg de knoflook en pancetta toe en bak ze 2-3 minuten. Voeg de bonen toe en laat nog 2-3 minuten bakken. Voeg de kruiden, wat zout en peper en de slagroom toe en laat ca. 2 minuten doorwarmen.
Verwarm intussen de grillpan tot middelheet voor. Bestrijk de grillpan licht met olie en verhit de olie. Leg er de lamskoteletten in en bak ze 3-4 minuten per kant voor medium. Neem de koteletten uit de pan en laat ze even rusten.
Serveer de lamskoteletten met de bonen bestrooid met de Parmezaanse kaas.
Extra benodigd
Grillpan
Kookboek
Het recept 'Lamskoteletten met cannellinibonen' is afkomstig uit het kookboek...
De grillpan
Brigid Treloar
Grilleren op het fornuis is niet alleen snel en gezond, maar levert ook alle smaak van een barbecue op zonder de rook en de rommel. Het betekent ook dat u niet... lees verder
© Good Cook