Lamskoteletten met courgette-quinoasalade
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,8
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- 12 lamskoteletten
- 1 eetlepel olijfolie
- ½ theelepel fijngehakte rozemarijn
- 100 g zwarte quinoa
- 60 ml extra vergine olijfolie
- 2 lange rode chilipepers, zonder zaad en in dunne ringetjes
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 400 g courgettes, diagonaal in dikke plakken
- 1 eetlepel citroensap
- 12 muntblaadjes, fijngehakt
- 2 lente-uitjes, in dunne ringen
- 200 g gele kerstomaatjes, gehalveerd
Bereiden
Leg de koteletten op een bakplaat, sprenkel de olijfolie erover en bestrooi ze met de rozemarijn.
Doe de quinoa in een pan met 250 ml water en breng dat aan de kook. Doe het deksel op de pan, draai het vuur laag en laat de quinoa 10 minuten sudderen. Haal de pan van het vuur en zet hem apart. Laat de quinoa (met het deksel op de pan) 4-5 minuten stomen.
Verhit intussen de extra vergine olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur. Bak de chilipeper en knoflook 1 minuut. Voeg de courgette toe en bak die in 8-10 minuten zacht en bruin. Haal de pan van het vuur.
Doe de quinoa in een slakom en voeg de courgette, het citroensap, de munt, lente-ui en tomaatjes toe. Breng de salade op smaak met zeezout en vers gemalen zwarte peper en schep alles door elkaar.
Steek een barbecue aan of verhit een grillpan. Gril de lamskoteletten 2-3 minuten per kant, tot ze zo gaar zijn als je wilt. Leg ze op een warm bord en bestrooi ze met wat zeezout. Dek ze af met aluminiumfolie en laat ze een paar minuten rusten. Serveer ze met de salade.
Extra benodigd
Aluminiumfolie
Opmerking
'Deze heerlijke salade past bij alle soorten rood vlees. Serveer je hem bij rundvlees, vervang dan de munt door basilicum.' - Michele Cranston
Kookboek
Het recept 'Lamskoteletten met courgette-quinoasalade' is afkomstig uit het kookboek...
A simple table
Michele Cranston
Ruim 100 recepten voor één persoon, met z'n tweeën, met een gezin of met familie en vrienden. Van snelle en gemakkelijke doordeweekse eenpans... lees verder
© Uitgeverij Terra