Lamskoteletten met honing-notenkorst

4 personen
bereiden

waardering 7,6obv 8 waarderingen

Ingrediënten

  • 100-120 g walnoten of hazelnoten, of half om half, middelfijn gehakt
  • verse kruiden zoals rozemarijn, tijm, marjolein, een beetje salie, grof gehakt
  • 2 eetlepels kastanjehoning of tijmhoning
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 12 lamskoteletten
  • olijfolie voor het bakken
  • een goede balsamicoazijn om mee te besprenkelen
  • salie of rozemarijn, ter garnering
  • voor het pompoenmengsel
  • 500 g geschilde pompoen, in blokjes
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 2-3 eetlepels kastanjehoning
  • 1 takje rozemarijn, de naaldjes afgerist en fijngehakt of 1 eetlepel tijmblaadjes
  • een beetje groentebouillon of water

Bereiden

Meng voor het korstlaagje de noten met de kruiden, honing en olijfolie. Breng op smaak met een beetje zeezout.

Fruit voor het pompoenmengsel de blokjes pompoen in de olijfolie. Druppel er de honing over en laat onder af en toe roeren licht karameliseren. Voeg de rozemarijnnaaldjes toe. Giet er een beetje groentebouillon over en laat de pompoen op laag vuur gaar worden. Breng op smaak me wat zout.

Breng het deklaagje op de lamskoteletten aan en druk het stevig aan. Braad de lamskoteletten in een braadpan op middelhoog vuur aan beide kanten aan. Bak ze 2 tot 4 minuten per kant. Besprenkel met balsamicoazijn.

Schik het pompoenmengsel met de lamskoteletten op dienborden en garneer met de salie of rozemarijn.

Variatietip

Serveer de lamskoteletten met broccoli, asperges of romanesco.

Kookboek

Het recept 'Lamskoteletten met honing-notenkorst' is afkomstig uit het kookboek...

Het gouden honing boek

Talloze liefhebbers van honing roemden al de weldadige uitwerking van honing op de gezondheid en de schoonheid. Honing is een uitstekende leverancier... lees verder

© De Lantaarn

Lamskoteletten tips

Reacties op dit recept

  • Tilly Was echt heerlijk.