Lamskoteletten met een korianderkorstje van Bill Granger

12 koteletten
bereiden

waardering 7,3obv 13 waarderingen

Ingrediënten

  • 125 g bloem
  • 3 eetlepels melk
  • 2 eieren
  • 160 g vers broodkruim
  • flinke handvol verse platte peterselie, gehakt
  • 2 eetlepels verse koriander, fijngehakt
  • 1 theelepel fijngeraspte citroenschil
  • 12 lamskoteletten
  • 125 ml olijfolie

Bereiden

Doe de bloem in een ondiepe kom. Klop de melk en eieren in een andere kom lichtjes door elkaar. Meng broodkruim, koriander, citroenschil en komijn in een derde kom en strooi er zout en peper over. Doop de lamskoteletten eerst in de bloem, daarna in het ei en tenslotte in het broodkruim.

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op een matig vuur. Bak de lamskoteletten 2 minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn. Doe dit in porties omdat het anders te vol wordt in de pan.

Kookboek

Het recept 'Lamskoteletten met een korianderkorstje van Bill Granger' is afkomstig uit het kookboek...

In de keuken

Dit is alweer het vierde boek van de succesvolle Australische kok Bill Granger. Het is een fris en dynamisch boek met prachtige foto's in reportagestijl, die het koken

... lees verder

© Uitgeverij Terra

Lamskoteletten tips