Lamskoteletten met rucolapesto
- 4 personen
- 30 min
- waardering 7,8
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vlees
Ingrediënten
- 400 g lamskoteletten
- olie in een verstuiver (4 koffielepels)
- 1 citroen
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 2 teentjes knoflook
- 200 g rucola
- 2 eetlepels olijfolie
- voor erbij
- 500 g haricots verts of prinsessenboontjes
- 1 sjalot, gesnipperd
- 1 koffielepel boter
- 1 tomaat
- 800 g gekookte aardappelen
Bereiden
Kruid de koteletten met een snufje zout en versgemalen peper. Laat een grillpan goed heet worden, verstuif er wat olie op en bak de koteletten aan beide kanten.
Boen de citroen schoon en rasp de schil. Doe een lepel zeste en twee koffielepels citroensap in de blender.
Rooster de pijnboompitten en pel de knoflook. Doe ze bij de citroen en voeg er de rucola, de olijfolie en 2 eetlepels water aan toe. Mix tot een gladde pasta en breng eventueel op smaak met wat extra peper.
Maak de haricots verts of prinsessenboontjes schoon en stoom of kook ze gaar. Fruit de sjalot in de boter. Snijd de tomaat in blokjes en bak ze kort mee. Voeg er de prinsessenboontjes aan toe.
Serveer de koteletten met de pesto, de boontjes en de aardappelen.
Extra benodigd
Blender
Kookboek
Het recept 'Lamskoteletten met rucolapesto' is afkomstig uit het kookboek...
Gezond koken in een handomdraai
diverse auteurs
Gezond koken kun je leren. Het is zelfs niet zo moeilijk. Bovendien kost het niet meer tijd en hoeft het zelfs helemaal niet duurder te zijn. In dit kookboek tonen we... lees verder
© Uitgeverij Lannoo