Lamskoteletten met skordalia
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,6
- Hapje
- Grieks
- Vlees
Ingrediënten
- 1 eetlepel fijngehakte verse tijm
- 1 eetlepel geraspte citroenschil
- 2 theelepels versgemalen zwarte peper
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 12 lamskoteletjes (uit het ribstuk), met bot (ca. 480 g)
- 12 takjes verse tijm
- voor de skordalia
- 1 snee witbrood van een dag oud, zonder korst
- 80 g aardappelpuree
- 1 eetlepel citroensap
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 eetlepel olijfolie
Voorbereiden
Meng in een grote kom de gehakte tijm, citroenrasp, peper, olijfolie, het citroensap en de knoflook. Voeg de lamskoteletten toe en wentel ze goed door de marinade. Dek ze af en zet ze 3 uur of een hele nacht in de koelkast.
Bereiden
Maak de skordalia. Snijd het brood in vieren en week het 2 minuten in koud water. Knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Meng in een keukenmachine het brood, de aardappelpuree, het citroensap en de knoflook tot een glad geheel. Schenk terwijl de motor draait de olie erbij en meng alles tot een gladde saus.
Bak de koteletten in porties in een hete, met olie ingevette grillpan (of op de barbecue) tot ze naar wens zijn. Serveer de lamskoteletten en garneer ze met een dot skordalia en een takje tijm.
Extra benodigd
Keukenmachine, grillpan of barbecue
Kookboek
Het recept 'Lamskoteletten met skordalia' is afkomstig uit het kookboek...
Tapas
diverse auteurs
Tapas zijn kleine hapjes waarmee u een heerlijke maaltijd kunt samenstellen of serveren op een feestje. Van de Mediterranee tot Azië of het Midden-Oosten, in dit... lees verder
© De Lantaarn