Lamskoteletten met tomatensaus
bereiden
Bevat per portie
350 kcal
20 g eiwit
29 g vet
3 g koolhydraten
Ingrediënten
- 6 tomaten, ontveld en ontpit
- 2 eetlepels sinaasappelsap
- 2 theelepels dragon, fijngehakt
- 4 theelepels geraspte mierikswortel (potje)
- 8 dubbele lamskoteletten
- 4 eetlepels olijfolie
Bereiden
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Pureer het vruchtvlees van de tomaten in de keukenmachine of wrijf het door een zeef. Meng er het sinaasappelsap, de dragon, de mierikswortel en zout en peper naar smaak door.
Bestrijk de lamskoteletten met olie. Leg ze op het grillrooster en schuif dit met een lekbak eronder ca. 10 cm onder de hete grill. Rooster de lamskoteletjes in ca. 8-10 minuten bruin. Keer ze halverwege.
Leg de koteletten op vier borden. Strooi er zout en peper over en schep de koude saus erover en ernaast. Lekker met roergebakken broccoli.
Extra benodigd
Keukenmachine of zeef
Het recept 'Lamskoteletten met tomatensaus' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Gresei | Shutterstock.com