Mechoui van lamskoteletjes
- 8 personen
- 25 min
- waardering 6,8
- Hapje
- Mediterraan
- Vlees
Ingrediënten
- 12-16 lamskoteletjes, afhankelijk van het formaat
- voor de marinade
- 2 teentjes knoflook, met ½ theelepel zout tot een pasta gewreven
- ¼ ui, fijngeraspt
- 1 theelepel pimentón dulce of picante
- 2 theelepels versgemalen komijnzaad
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels citroensap
- om de lamskoteletjes te bereiden
- 2 eetlepels versgemalen komijnzaad
- ½ theelepel mild paprikapoeder
- ½ theelepel pikant paprikapoeder
- 1 theelepel Maldon zeezout
- 1 citroen, in kwarten
Voorbereiden
Meng de knoflook, ui, specerijen, olijfolie en het citroensap grondig in een kom, voeg de lamskoteletjes toe en bedek ze goed met het mengsel. Dek de kom af en laat het vlees 1 uur op kamertemperatuur of een nacht in de koelkast staan.
Bereiden
Meng als je het vlees gaat grillen het komijnzaad, de paprikapoeders en het zout in een kom. Bestrooi de koteletjes met de helft van het specerijenmengsel. Leg ze onder een hete grill, op de barbecue of een gloeiend hete grillpan en gril ze in 5-8 minuten per kant roze; draai ze een of twee keer om. Serveer ze meteen, met de rest van het specerijenmengsel en de citroen erbij.
Kookboek
Het recept 'Mechoui van lamskoteletjes' is afkomstig uit het kookboek...
Morito
Sam & Sam Clark
'Morito' biedt je de heerlijke tapas en mezze van kooklegendes Samuel en Samantha Clark. In 'Morito' vind je meer dan 150 eenvoudige seizoengerechten... lees verder
© Kosmos Uitgevers