Tandoori lamskoteletten

6 personen
bereiden
wachten

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 8 tenen knoflook
  • 4 cm gember
  • 12 dubbele lamskarbonades, in stukjes van 3 ribben
  • 1 kaneelstokje
  • 6 kardemompeulen, alleen de zaadjes
  • 2 blaadjes foelie
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • 1 eetlepel korianderzaad
  • 1 theelepel gemalen nootmuskaat
  • 1 eetlepel zwarte peper + wat extra
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 400 ml yoghurt

Bereiden

Maal de knoflook en de gember in de vijzel of keukenmachine fijn en smeer daar het lamsvlees mee in. Laat een halfuur staan.

Bak het kaneelstokje, kardemompeulen, foelie, komijn, korianderzaad, nootmuskaat en peper in een pannetje tot het lekker begint te ruiken en meng met de chilivlokken en de yoghurt tot een marinade.

Meng drie vierde van de marinade met het lamsvlees en zet een nacht in de koeling.

Stook de BBQ naar de juiste temperatuur/ hoogte (warm|200 °C|2).

Haal het vlees uit de marinade, laat uitlekken en veeg met keukenpapier grote klonten marinade weg.

Vet het rooster in met olie en schroei de karbonades aan beide kanten dicht.

Gaar nog een paar minuten door terwijl je het vlees regelmatig draait én bestrijkt met de overige marinade. Ik ga voor een kerntemperatuur van 50 °C.

Extra benodigd

Vijzel of keukenmachine

Opmerking

Ik noem het tandoori, maar maak het op de BBQ in plaats van in de cilindrische tandoori-oven. In beide gevallen wordt er open vuur gebruikt dus de smaak zit er in elk geval aan.

Kookboek

Het recept 'Tandoori lamskoteletten' is afkomstig uit het kookboek...

De BBQ-atlas

Van Alaska tot Zuid-Afrika overal in de wereld wordt er gebarbecued. Overal met eigen ingrediënten en op eigen wijze. In 'De BBQ-atlas' laat Julius Jaspers zien hoe divers barbecueën kan zijn. In meer dan 150 recepten neemt hij je de hele wereld

... lees verder

© Carrera Culinair

Lamskoteletten tips