Lamsvlees met pruimen
bereiden
Bevat per portie
595 kcal
32 g eiwit
33 g vet
44 g koolhydraten
Ingrediënten
- 50 g boter
- 600 g lamsvlees, in blokjes
- 1 grote ui, gesnipperd
- 1 cm verse gemberwortel, fijngehakt
- 1 envelopje saffraan
- 2 theelepels chilipoeder
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 300 ml vleesbouillon
- 250 g pruneaux (gedroogde pruimen)
- 2 eetlepels geschaafde amandelen
- 1 appel, in partjes
- 3 eetlepels abrikozenjam
- 2 eetlepels korianderblaadjes
Bereiden
Smelt 40 g boter in een braadpan en schep het vlees, de ui en de gember erdoor. Voeg ook de andere specerijen toe en schenk de bouillon erbij. Breng het geheel langzaam aan de kook en stoof het vlees een half uur heel zacht op een vlamverdeler. Voeg de pruimen toe en stoof het vlees in nog ca. 20 minuten zachtjes gaar.
Rooster de amandelen in een droge koekenpan en schep ze op een bordje. Verhit de rest van de boter in de koekenpan en bak de partjes appel goudbruin.
Schep het vlees in een warme schaal en houd het warm. Kook het vocht op hoog vuur in en roer de jam erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de saus over het vlees en leg de partjes appel erop. Strooi de amandelen en de koriander erover. Lekker met couscous en een venkelsalade.
Variatietip
Vervang het lamsvlees door runderlapjes. Reken dan op een stooftijd van ca. 2½ uur.
Het recept 'Lamsvlees met pruimen' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Marco Mayer | Shutterstock.com
Lamsvlees tips
Reacties op dit recept
- Joan Lekker recept! Goed voor te bereiden. Lamsvlees niet in blokjes gesneden. Vergemakkelijkt het eruit halen.