Paté met abrikozensaus

2 personen
bereiden
wachten

waardering 7,4obv 8 waarderingen

Bevat per portie

380 kcal
9 g eiwit
19 g vet
34 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 4 gedroogde abrikozen, in stukjes
  • 150 ml sinaasappelabrikozen dubbeldrank
  • 2 eetlepels cognac
  • ¼ theelepel gemalen piment of koekkruiden
  • allesbinder
  • 2 sneetjes volkorenbrood
  • 100 g grove boerenpaté, in 4 plakjes
  • 2 blaadjes krulandijvie
  • 1 bosuitje, in dunne ringetjes
  • 1 eetlepel grove mosterd

Bereiden

Kook de stukjes abrikoos met de sinaasappelabrikozen drank, de cognac en de piment in ca. 10 minuten zachtjes gaar. Bind het vocht met wat allesbinder. Laat de abrikozensaus afkoelen.

Rooster de sneetjes brood en snijd ze diagonaal door. Leg de plakjes paté op twee bordjes. Garneer met de blaadjes krulandijvie en de ringetjes bosui. Schep de abrikozensaus naast de paté. Bestrijk de driehoekjes brood met mosterd en leg ze aan de andere kant naast de paté.

Het recept 'Paté met abrikozensaus' wordt je aangeboden door . Beeld: Marco Mayer | Shutterstock.com

Paté tips

Reacties op dit recept

  • Cees Is dit het recept dat begin jaren '90 in het blad "MENU" stond? Volgens mij het allereerste nummer?