Broodjes met pulled pork
bereiden
Ingrediënten
- 2,5 kg ontbeende varkensschouder, het meeste vet verwijderd
- 2 eetlepels olijfolie
- 16 briochebroodjes of zachte bolletjes
- pickles, barbecuesaus en zoetzure koolsla, om te serveren
- voor de kruidenmix
- 2 theelepels pimentón (gerookt paprikapoeder, delicatessenwinkel en online)
- 2 theelepels mosterdpoeder
- 1 theelepel knoflookzout
- 1 theelepel uienzout
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 150 °C.
Meng voor de kruidenmix alle ingrediënten in een kleine kom.
Wrijf het varkensvlees in met de olijfolie. Zet een grote pan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Schroei het vlees aan alle kanten dicht en leg de stukken dan op een rooster in een braadslee. Laat even afkoelen. Wrijf vervolgens de kruidenmix in het vlees en breng op smaak met versgemalen zwarte peper. Giet 250 ml water in de braadslee, dek goed af met aluminiumfolie en laat het vlees ruim 5 uur garen, of totdat het bijna uit elkaar valt.
Haal het vlees uit de braadslee, schenk de jus in een glazen kan en zet weg. Trek het vlees met 2 vorken uit elkaar en doe het weer in de braadslee. Schep het vet van de jus en giet 125 ml jus over het varkensvlees. Meng goed door.
Verdeel het warme vlees over de briochebroodjes. Garneer met de augurk en een lepel barbecuesaus, doe er een goede lepel koolsla op en leg de bovenste helft op het broodje.
Extra benodigd
Aluminiumfolie
Tip
Je kunt het vlees tot 2 dagen van tevoren garen, uit elkaar trekken en met de jus mengen. Zet voor het serveren 20 minuten in een tot 200 °C voorverwarmde oven, afgedekt met aluminiumfolie. Je kunt het vlees ook opwarmen met de barbecuesaus erdoor.
Kookboek
Het recept 'Broodjes met pulled pork' is afkomstig uit het kookboek...
My streetfood kitchen
Jennifer Joyce
Jennifer Joyce geeft meer dan 150 streetfoodrecepten, op regio ingedeeld, die je thuis makkelijk zelf kan bereiden. 'My streetfood kitchen' is een... lees verder
© Good Cook