Spareribs van de barbecue

  • 4 personen
  • 150 min
  • waardering 7,8
  • Hoofdgerecht
  • Amerikaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 1½ tot 2 kg spareribs
  • 250 g barbecuesaus

Bereiden

Verwarm de oven voor op 210 °C (stand 7). Leg de spareribs in een grote gietijzeren pan of in een grote ovenschaal met deksel. Bestrijk ze met de helft van de barbecuesaus en bak ze onafgedekt in 20 tot 30 minuten in de oven bruin. Draai de oventemperatuur terug tot 180 °C, doe de deksel op de pan of de schaal, en bak de spareribs nog eens 1 uur en 30 minuten of tot je het vlees met een vork makkelijk van de botten kunt schuiven. Laat de spareribs buiten de oven afkoelen. Bak de spareribs gerust een dag van tevoren en bewaar ze in de koelkast tot ze worden afgebakken.

Verwarm 30 minuten voordat je de spareribs wilt serveren, de barbecue aan een kant voor op halfhoge stand en leg de spareribs aan de andere kant. Bestrijk ze met de rest van de barbecuesaus (houd een paar lepels achter). Doe de deksel op de barbecue en bak de spareribs 20 tot 30 minuten.

Als je van goed gekaramelliseerde spareribs houdt, bestrijk de spareribs dan op het allerlaatste moment met de rest van de barbecuesaus en leg ze 2 tot 3 minuten dicht bij het vuur. Laat de barbecue open en zorg dat de spareribs niet verbranden.

Wie geen barbecue heeft, kan de spareribs in de oven afbakken. Verwarm de oven voor op 210 °C en bestrijk de spareribs met de barbecuesaus. Bak ze 40 tot 50 minuten, zet de oven op de grillstand en rooster de spareribs in 10 minuten lekker knapperig en goudbruin.

Kookboek

Het recept 'Spareribs van de barbecue' is afkomstig uit het kookboek...

Een Amerikaanse in Parijs

Carrie Solomon

Ga mee op een wonderlijke reis door de Amerikaanse keuken en ervaar deze vanuit het oogpunt van een Amerikaanse dame in Parijs. Carrie Solomon, afkomstig uit... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Spareribs recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!