Spareribs met hoisin en honing van Annabel Langbein

  • 6 personen
  • 45 min
  • waardering 8,4
  • Hoofdgerecht
  • Oosters
  • Vlees

Ingrediënten

  • 1½ kg varkensribbetjes (spareribs)
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 2 eetlepels hoisinsaus
  • 2 eetlepels sojasaus

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Snijd de ribbetjes in handzame stukken (2-3 ribben aan elkaar) en leg ze in een braadslede.

Meng de honing, hoisinsaus en sojasaus en schenk ze erover. Als je een meer uitgesproken smaak wilt, marineer je de ribbetjes enkele uren of een nachtje in een plastic zak of afgedekte kom.

Leg de spareribs naast elkaar in de met bakpapier beklede braadslede en braad ze in de oven. Draai ze een paar keer tot de spareribs rondom goudbruin en gaar zijn, ca. 40 minuten.

Extra benodigd

Bakpapier

Kookboek

Het recept 'Spareribs met hoisin en honing van Annabel Langbein' is afkomstig uit het kookboek...

Delicious

Annabel Langbein

In dit boek gebruikt Annabel Langbein een wereldpalet aan smaken om fantastische gerechten te creëren zonder ingewikkelde of tijdrovende technieken. Met... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (21 stemmen)

Spareribs recept tips

Reacties op dit recept

  • jacquelineWelke soja gebruik je hiervoor, kaki tiga ofzo of gewoon ketjap?

    reageren

  • GerdaGewoon ketjap

    reageren

  • EvelynKetjap is geen soja saus

    • audyKetjap is een saus van gefermenteerde sojabonen.

    reageren

  • KettyChinese gerechten hebben de (dikke) zoute ketjap saus die men gebruikt.het woord ketjap is misschien bekender dan hier in Ned. Indien het vlees niet te bruin hoeft te zijn gebruiken we de lichte (zoute) ketjap. De chinese keuken gebruikt gewone suiker in marinade en geen zoete (indische) ketjap.

    reageren

  • Barbarawat moet er nu in soja saus of zoete of zoute ketjap Barbara

    reageren

  • riaProbeer eens om een lepel zoete en een lepel zoute samen te doen, dat doe ik wel vaker als er nog andere zoute ingrediënten in een gerecht zitten.

    reageren

  • DebbieIn Indonesie gebruiken ze ketjap, is ook sojasaus. Je hebt Asin is zout en Manis is zoet. Van Ling's kitchen (een tv kookprogramma) hoorde ik dat als er gewoon sojasaus wordt genoemd, dat ze bedoelen Soy sauce light. Dit is de Chinese lichte sojasaus. Dun. Bij de Toko verkrijgbaar. De Chinese sojasaus op de fles staat Superior Light Soy Sauce en je hebt deze ook in Dark Soy sauce.

    reageren

  • erikHet gaat hier om sojasaus van Kikkoman.

    reageren