Spareribs met salade van gegrilde maïs
- 4 personen
- 35 min
- waardering 8,1
- Hoofdgerecht
- Mexicaans
- Vlees
bevat per portie
- 585 kcal
Ingrediënten
- 2 eetlepels bruine suiker
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 2 eetlepels mild paprikapoeder
- 2 theelepels zwarte peperkorrels, gekneusd
- ½ theelepel cayennepeper
- 1 eetlepel gemalen komijn
- 1 eetlepel knoflookpoeder
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 1½ kg spareribs
- 3 maïskolven
- 2 tomaten, zonder zaad, fijngehakt
- 1 groene peper, fijngehakt
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1 groene paprika, gesnipperd
- 3 eetlepels verse koriander, fijngehakt
- 2 eetlepels limoensap
- 1 eetlepel olijfolie
Bereiden
Meng de suiker, oregano, kruiden, 60 ml water en de olie in een kom; wrijf de spareribs in met het mengsel. Bak de spareribs in een ingevette koekenpan tot de gewenste gaarheid.
Bak intussen de maïskolven in een ingevette grillpan gaar. Laat ze afkoelen en haal de korrels van de kolven. Meng de korrels met de rest van de ingrediënten in een kom; schep alles voorzichtig om. Serveer met de spareribs.
Extra benodigd
Grillpan
Kookboek
Het recept 'Spareribs met salade van gegrilde maïs' is afkomstig uit het kookboek...
Buiten eten
diverse auteurs
Met de recepten in dit boek maakt u van een zondagse brunch of zelfs van het avondeten voor morgen een echt buitenfeestje... Is er iets gezelliger dan lekker... lees verder
© De Lantaarn