Nigella Lawson: snelle steak met witte bonenpuree
- 4 personen
- 10 min
- waardering 7,9
- Hoofdgerecht
- Overige keukens
- Vlees
Ingrediënten
- olijfolie
- het grootste deel van 1 teentje knoflook, fijngemaakt
- 1 takje verse rozemarijn (desgewenst)
- geraspte schil en het sap van 1 citroen
- 3 blikken witte bonen van elk 410 g
- 4 dunne entrecotes of biefstukken van ca. 150 g
Bereiden
Begin met de bonen: doe 60 ml olijfolie in een steelpan en roer er de knoflook door. Doe het hele rozemarijntakje (als je dat gebruikt) erbij, plus de geraspte citroenschil en laat dit alles warm worden. Verwijder het takje rozemarijn, maar gooi het niet weg.
Laat de bonen uitlekken en spoel ze onder de kraan om de smurrie kwijt te raken. Doe ze in de pan en warm ze op, ze roerend en prakkend met een brede, platte lepel, zodat je een niet al te gladde puree krijgt. Voeg zout naar smaak toe, het ene blik bonen is zouter dan het andere.
Verhit intussen een theelepel olie in een grote koekenpan en bak de steaks anderhalve minuut per kant op hoog vuur. Leg ze op verwarmde borden en strooi er zout naar smaak over.
Giet het citroensap in de hete pan, laat het even borrelend koken met de vlezige olie, en giet het mengsel over de steaks. Leg het bewaarde takje rozemarijn op de bonenpuree en ga onmiddellijk aan tafel.
Persoonlijke noot
'Als je echt in een race tegen de klok zit, dan is dit het perfecte, bijna-instant avondeten. Het recept is genoeg voor vier personen, als er kinderen bij zijn, maar ik moet eerlijk zijn en zeggen dat ik de hoeveelheden niet echt halveer wanneer we dit maar met z'n tweeën eten. Dit is gewoon te lekker. Ik neem alleen maar 2 blikjes bonen en een klein beetje minder van de andere dingen. Eigenlijk vrees ik dat ik van helemaal niets minder wil nemen!' - Nigella Lawson
Kookboek
Het recept 'Nigella Lawson: snelle steak met witte bonenpuree' is afkomstig uit het kookboek...
Nigella Express
Nigella Lawson
In 'Nigella Express' helpt Nigella ons op fabuleuze wijze tijd te besparen. Dit nieuwe kookboek is een bron van geluk voor iedereen die wil koken maar daar de... lees verder
© Uitgeverij Contact