Varkensfilet in roquefortsaus
bereiden
Bevat per portie
693 kcal
35 g eiwit
62 g vet
7 g koolhydraten
Ingrediënten
- 2 uien, gesnipperd
- 3 eetlepels olie
- 500 g varkensfilet
- 50 ml witte wijn
- 200 g roquefort
- 125 ml slagroom
- 2 eetlepels kant-en-klare roux
- 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
Bereiden
Doe de ui en olie in een schaal en verwarm afgedekt 5 minuten op 850 watt in de magnetron. Bestrooi de varkensfilet met zout en peper. Voeg de filet toe aan de ui en olie. Doe de wijn erbij en verwarm afgedekt 10 minuten op 450 watt.
Verdeel de roquefort in grove stukken en roer de stukken glad met de room en roux. Voeg het roquefortmengsel aan het vlees toe en meng met de wijn. Verwarm onafgedekt nog een ca. 5 minuten op 450 watt. Roer tussendoor een keer goed door. Snijd de varkensfilet in plakken, schenk de saus erover en bestrooi met peterselie.
Het recept 'Varkensfilet in roquefortsaus' wordt je aangeboden door Miele & The Taste of Life