Varkensfilet met zoetzure perziken

4 personen
voorbereiden
bereiden

waardering 8obv 10 waarderingen

Bevat per portie

527 kcal
46 g eiwit
25 g vet
27 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 800 g varkensfilet, in dunne plakjes
  • 2 eetlepels maïzena
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 1 middelgrote rode ui, grof gesneden
  • 1 middelgrote rode paprika, in dunne reepjes
  • 1 middelgrote gele paprika, in dunne reepjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 2 eetlepels wittewijnazijn
  • 2 eetlepels tomatensaus
  • 2 eetlepels lichte sojasaus
  • 2 grote perziken, in schijven
  • 1/3 kop verse koriander, grof gesneden

Bereiden

Wrijf in een middelgrote kom de varkensfilet in met de maïzena. Verhit 1 eetlepel olie in de wok en roerbak de varkensfilet in porties bruin.

Verhit de rest van de olie in dezelfde wok en roerbak de ui en paprika’s tot ze gaar zijn.

Doe het vlees terug in de wok. Voeg 80 ml water, de knoflook, suiker, azijn en tomaten- en sojasaus toe. Schep om tot het vlees gaar is.

Voeg de perziken toe en roerbak tot alles heet is. Haal de wok van het vuur en roer de koriander door het gerecht.

Kookboek

Het recept 'Varkensfilet met zoetzure perziken' is afkomstig uit het kookboek...

Wok

Roerbakgerechten zijn ideaal: ze zijn niet alleen snel en gemakkelijk te bereiden, maar bevatten ook nog eens weinig vet. De recepten in dit boek komen uit diverse... lees verder

© De Lantaarn

Varkensfilet tips