Varkenshaas met chili, Thaise basilicum en geroosterde kokos
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,4
- Hoofdgerecht
- Thais
- Vlees
Ingrediënten
- 4-5 eetlepels geraspte verse kokos (of gedroogde als verse niet verkrijgbaar is)
- 600 g varkenshaas
- 2 eetlepels plantaardige olie
- een stukje verse gember van 3 cm
- 3 teentjes knoflook, in dunne plakjes
- 4 verse rawit chilipepers
- 1 stengel citroengras, taai buitenblad verwijderd en de onderste 6 cm gekneusd
- 1 eetlepel vissaus
- 2 eetlepels chilisaus
- een flinke handvol Thaise basilicum
- gekookte rijst of noedels, voor het serveren
Bereiden
Verhit een wok of grote koekenpan voor. Roerbak de kokos op hoog vuur in de droge wok tot de kokos goudgeel is. Schep uit de wok en zet weg.
Leg de varkenshaas tussen 2 grote vellen plasticfolie en plet hem met een deegroller tot het vlees ca. 2 cm dik is. Snijd in heel dunne plakjes en bestrooi die met zeezout en zwarte peper.
Verhit de olie in een wok of grote koekenpan tot de olie heet is. Schroei er de plakjes vlees in 2 tot 3 porties snel in dicht. Voeg zo nodig extra olie toe. Schep het vlees uit de wok en zet het weg.
Voeg de gember, knoflook, chilipepers en het citroengras toe en roerbak 1 minuut. Doe het varkensvlees terug in de wok en roerbak 1 minuut. Voeg de vissaus en chilisaus toe en roer goed. Laat nog 2 minuten sudderen, of tot het varkensvlees gaar is. Neem van het vuur en schep er de Thaise basilicum door.
Verdeel over vier kommen en dien op met rijst of noedels. Garneer met de geroosterde kokos.
Extra benodigd
Plasticfolie, deegroller
Tip
Gebruik verse koriander als je geen verse Thaise basilicum kunt vinden.
Kookboek
Het recept 'Varkenshaas met chili, Thaise basilicum en geroosterde kokos' is afkomstig uit het kookboek...
Roerbakken
Nadia Arumugam
Hakken, sissen, bakken. Snel en makkelijk te maken recepten voorde lekkerste roerbak-schotels. Met recepten voor noedels en rijst, groenten, vlees, gevogelte... lees verder
© Good Cook