Zoetzure Chinese varkenshaas
- 4 personen
- 25 min
- waardering 8,2
- Hoofdgerecht
- Chinees
- Vlees
Ingrediënten
- 750 g varkenshaas, in plakken van 1 cm dik
- 35 g maïzena
- 1 blik ananas op eigen sap van 440 g
- plantaardige olie, voor het frituren
- 1 eetlepel arachideolie
- 1 ui (150 g), in dikke plakken
- 1 rode paprika (200 g), grof gesneden
- 1 groene paprika (200 g), grof gesneden
- 1 stengel bleekselderij (75 g), grof gesneden
- 1 eetlepel maïzena, extra
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 2 eetlepels pruimensaus
- 2 eetlepels lichte sojasaus
- 4 eetlepels wittewijnazijn
- 4 eetlepels kippenbouillon
Bereiden
Wentel de plakjes varkenshaas door de maïzena en schud het teveel af.
Laat de ananas boven een kommetje uitlekken, bewaar het sap en de ananas apart.
Verhit de plantaardige olie in een wok en frituur het varkensvlees in porties goudbruin. Laat de plakjes op keukenpapier uitlekken.
Verhit de arachideolie in de schoongemaakte wok. Roerbak de ui glazig. Roerbak alle paprikastukjes en de bleekselderij mee, tot ze net gaar zijn.
Roer de extra maïzena met de tomatenpuree, sauzen, azijn, bouillon en het ananassap tot een papje. Roer het door de groenten in de wok, tot alles licht gebonden is.
Roerbak het vlees en de ananasstukjes mee, tot alles warm is.
Lekker met gestoomde witte langkorrelige rijst en knapperige kroepoek.
Het recept 'Zoetzure Chinese varkenshaas' is afkomstig uit het kookboek Chinees van diverse auteurs. © De Lantaarn