Varkenshaas met groene asperges
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,5
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vlees
bevat per portie
- 445 kcal
- 32 g eiwit
- 33 g vet
- 9 g koolhydraten
Ingrediënten
- 600 g groene asperges, in stukken van 5 cm
- 4 eetlepels olie
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 500 g varkenshaas, in plakjes
- 4 theelepels chilipoeder
- 4 eetlepels cognac
- 2 vleestomaten, ontveld en ontpit, in reepjes
- 200 ml slagroom
- 4 theelepels roze peperbessen
Bereiden
Kook de asperges in weinig water met zout in ca. 5 minuten beetgaar. Laat ze in een vergiet uitlekken.
Verhit de olie in een wok of in een braadpan. Voeg de knoflook toe. Bak de plakjes varkenshaas al omscheppend bruin. Schep het chilipoeder en de cognac erdoor. Schep het vlees uit de pan.
Bak de asperges en de tomaatreepjes al omscheppend ca. 1 minuut in het bakvet en schep het vlees en de slagroom erdoor. Warm het gerecht al omscheppend goed door. Breng op smaak met zout en peper. Strooi de roze peperbesjes erover.
Doe het gerecht over in een warme schaal. Lekker met aardappelpuree.
Bron
Het recept 'Varkenshaas met groene asperges' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Barbara Dudzinska | Shutterstock.com