Varkensrollade met cider en appelen
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 1 varkensrollade van ongeveer 700 g
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 60 g boter
- 2 takjes tijm
- 500 ml cider
- 250 ml kalfsfond
- 2 rode appels
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C (thermostaatstand 6).
Leg de rollade in een ovenschaal. Begiet met olie en leg er 30 gram boter in kleine stukjes op; voeg zout en peper toe, bestrooi met takjes tijm. Zet 30 minuten in de oven, begiet en keer het vlees iedere 10 minuten.
Laat intussen de cider tot een derde inkoken; voeg zout en peper toe. Giet er de kalfsfond bij en laat tot de helft inkoken.
Was de appels, snijd in vieren en verwijder het klokhuis.
Giet nadat de rollade 30 minuten in de oven is gegaard de cidersaus bij het vlees en leg er de appelparten naast. Laat het vlees nog 40 minuten in de oven en begiet regelmatig met saus.
Haal de rollade uit de oven, wikkel in aluminiumfolie en laat 20 minuten rusten.
Haal de appels uit de schaal en houd warm. Giet de saus in een steelpan, laat 5 minuten koken op hoog vuur en voeg al kloppend met een garde de rest van de boter toe.
Snijd het vlees in plakken en serveer met de appelparten en de saus.
Extra benodigd
Aluminiumfolie
Tip
Vraag uw slager om een rollade van de varkensrug, die is wat vetter dan van de haas, maar wel veel zachter.
Kookboek
Het recept 'Varkensrollade met cider en appelen' is afkomstig uit het kookboek...
De grote Larousse voor de thuiskok
diverse auteurs
Boeuf bourguignon of pizza Quattro Stagioni? Spaghetti carbonara of pakketjes rode poon? Ben je een fan van aperitiefjes met lekkere hapjes, dagelijks de kok
... lees verder © Uitgeverij Lannoo