Varkensrollade met melk en rozemarijn
bereiden
Ingrediënten
- 1 varkensrollade van 1 kg
- 1 lang takje verse rozemarijn
- 4 verse laurierblaadjes
- 1 liter volle melk
- 40 g boter
- 8 teentjes knoflook, ongepeld
- voor erbij
- 12 kleine tomaten (geen kerstomaatjes), gehalveerd
- 24 kleine takjes rozemarijn
- 4 eetlepels olijfolie
- 24 snufjes suiker
Bereiden
Maak met een lang scherp mes over de hele lengte van het stuk vlees een inkeping. Leg vervolgens het lange takje rozemarijn in deze inkeping en schuif de laurierblaadjes eronder.
Verwarm de oven voor op gasstand 5 / 150 °C.
Breng de melk aan de kook.
Smelt de boter in een vuurvaste stoofpan, leg het vlees en de ongepelde teentjes knoflook erin en laat ze zachtjes kleuren. Bestrooi rijkelijk met zout en peper en giet de warme melk erbij. Leg het deksel op de pan en zet deze in de oven. Draai de temperatuur van de oven omhoog, tot gasstand 7 / 210 °C en laat het vlees 1 uur en 15 minuten garen.
Stop intussen in elke halve tomaat een klein takje rozemarijn en leg ze op een bakplaat of in een grote ovenschaal. Besprenkel ze met olijfolie en bestrooi ze met suiker, zout en peper. Zet ze in de oven.
Haal het vlees, wanneer het klaar is, uit de stoofpan, laat het uitlekken en houd het warm. Haal de knoflook uit de melk en plet ze met een vork. Neem een derde deel van de melk, roer de knoflookpuree erdoor en kook het geheel in tot een saus.
Dien de varkensrollade op met de tomaten en geef de saus er apart bij.
Variatietip
Je kunt deze rollade af laten koelen in de melk en hem koud opdienen met de eveneens afgekoelde tomaten en een lekkere groene salade.
Kookboek
Het recept 'Varkensrollade met melk en rozemarijn' is afkomstig uit het kookboek...
Gebraden en gevuld
diverse auteurs
Kip, rund, kalf, varken, lam... ze laten zich allemaal heerlijk braden. Geroosterde kip met citroen, varkensfilet met geroosterde artisjokken en salie of lamsrack
... lees verder © Uitgeverij Terra