Varkensrollade met mangosalsa
bereiden
Bevat per portie
420 kcal
44 g eiwit
20 g vet
20 g koolhydraten
Ingrediënten
- geraspte schil en sap van 1 limoen
- 3 theelepels sambal badjak
- 1 rijpe mango of 1 blikje mango, in kleine stukjes
- 1 rode paprika, kleingesneden
- 1 rode peper, kleingesneden
- 2 eetlepels koriander, fijngehakt
- 3 eetlepels roerbakolie
- 2 eetlepels vloeibare honing
- 1 varkensfilet- of hamrollade van ca. 750 g
Bereiden
Roer in een schaaltje het limoensap met 1 theelepel sambal en de geraspte schil door elkaar en schep de mango, paprika, rode peper en koriander erdoor. Voeg zout naar smaak toe. Laat de salsa minstens 1 uur staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.
Roer intussen in een kommetje 2 theelepels sambal met de olie en honing door elkaar. Bestrijk de rollade rondom met dit sausje. Steek de rollade aan het draaispit of leg de rollade in een ingevette ovenschaal. Schuif de rollade in het midden van de oven en schakel de oven in op 190 °C. Braad de rollade in ca. 50 minuten goudbruin en gaar, keer hem regelmatig en besprenkel hem dan met het braadvocht..
Laat de rollade ca. 5 minuten rusten en snijd het vlees in dunne plakken. Leg de plakken op vier warme borden en schep er wat salsa over. Lekker met een timbaaltje van meergranenrijst met koriander en haricots verts of peultjes.
Het recept 'Varkensrollade met mangosalsa' wordt je aangeboden door okoko recepten
Varkensrollade tips
Reacties op dit recept
- Caty De saus van sambal, honing en wokolie voor de rollade is heerlijk. Let wel op de oven want de rollade brandt snel aan van deze zoete saus. De salsa is fris zoet en zurig. Persoonlijk vind ik een hele paprika wat veel. Een halve is meer dan voldoende, dan komt de mangosmaak ook wat meer door.