Varkensrollade met pruimenrelish
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels gember, geraspt
- ½ theelepel gemalen kaneel
- ½ theelepel nootmuskaat
- 3 jeneverbessen
- geraspte schil van ½ sinaasappel
- 1 varkensfiletrollade van 1 kg
- 6 pruneaux (pruimen)
- 2 eetlepels zilveruitjes
- 1 eetlepel fijngehakte groene kruiden (bv. Bieslook en peterselie)
- 50 g boter
Voorbereiden
Meng de olie in de blender van de keukenmachine met de gember, kaneel, nootmuskaat, jeneverbessen, sinaasappelschil en peper en pureer tot een gladde pasta. Bestrijk de rollade rondom met de specerijenpasta. Dek de rollade af, zet hem in de koelkast en laat de smaken 12 uur intrekken.
Bereiden
Snijd de pruimen en zilveruitjes heel fijn. Meng de pruimen met de zilveruitjes en de groene kruiden. Verwarm de oven voor op 175 °C.
Dep de rollade droog met keukenpapier. Verhit de boter in een ovenbestendige braadpan en bak de rollade rondom bruin. Zet de braadpan in de oven en bak de rollade in 45 minuten gaar (kerntemperatuur 70 °C). Draai de rollade een paar keer en bestrijk tussentijds met de jus.
Laat de rollade 10 minuten afgedekt onder aluminiumfolie rusten. Bestrooi het vlees met zout naar smaak. Snijd de rollade in plakken en serveer met de pruimenrelish. Lekker met aardappelpuree en roergebakken spinazie.
Extra benodigd
Keukenmachine, aluminiumfolie
Kookboek
Het recept 'Varkensrollade met pruimenrelish' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Vlees
diverse auteurs
Of je nu iedere dag vlees eet of maar een keer per week, je wilt wel echt iets lekkers op tafel zetten. In 'Kook ook - Vlees' staan veel smakelijke recepten met... lees verder
© Inmerc