Gemarineerd varkensvlees voor de grill of barbecue
voorbereiden
bereiden
wachten
Bevat per portie
410 kcal
48 g eiwit
20 g vet
0 g koolhydraten
Ingrediënten
- 4 Spaanse pepers, gehalveerd
- 2 uien, gesnipperd
- 1 cm verse gemberwortel
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 eetlepel bruine suiker
- 200 ml kokosmelk
- 750 g hamlappen, in grove stukken
- 4 eetlepels pindakaas
Voorbereiden
Hak de pepers met de uien en de gemberwortel (in de keukenmachine) heel fijn en meng het chilipoeder, bruine suiker en kokosmelk erdoor. Leg het vlees in de marinade en zet het afgedekt ca. 2-4 uur in de koelkast. Keer het vlees regelmatig.
Bereiden
Neem het vlees uit de marinade en dep het droog met keukenpapier.
Breng de marinade in een steelpan aan de kook en laat deze ca. 5 minuten goed door koken. Roer de pindakaas erdoor en blijf roeren tot een dikke saus ontstaat.
Rooster het vlees in een hete grillpan of op een hete barbecue in ca. 10 minuten bruin en gaar. Serveer de pittige pindasaus bij het vlees.
Extra benodigd
Keukenmachine, grillpan of barbecue, keukenpapier
Het recept 'Gemarineerd varkensvlees voor de grill of barbecue' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Joerg Beuge | Shutterstock.com