Gestoofd varkensvlees met pancetta en paprika
6 personen
voorbereiden
bereiden
wachten
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 1 kg varkensvlees (niet te mager, want het moet mals blijven), in blokjes
- 2 eetlepels kleingesneden venkelgroen
- 2-3 eetlepels olijfolie
- 100 g pancetta, in blokjes
- 4 grote ingelegde paprika's, in reepjes
Voorbereiden
Leg de stukken vlees in een kom en bestrooi ze met zout, peper en venkelgroen. Dek ze af en marineer ze 2 uur.
Bereiden
Verhit de olie in een pan op niet te hoog vuur. Bak de pancetta en het varkensvlees in 10 minuten langzaam bruin en roer vaak. Voeg de paprika's toe en bak ze een paar minuten mee.
Haal het gerecht van het vuur en schep het op een schaal. Zet het heet op tafel.
Kookboek
Het recept 'Gestoofd varkensvlees met pancetta en paprika' is afkomstig uit het kookboek...
De Zilveren Lepel - Napels en de Amalfikust
diverse auteurs
'De Zilveren Lepel - Napels en de Amalfikust' biedt het allerbeste van deze veelzijdige regio in Italië. Rondom de steden Avellino, Benevento en Caserta wordt
... lees verder © Unieboek | Het Spectrum. Beeld: Simon Bajada, Phaidon Press Limited, 2016Varkensvlees tips
Reacties op dit recept
- Rolie Stoven in 10 minuten?