Varkenslapjes in citroen-biersaus
bereiden
Bevat per portie
335 kcal
27 g eiwit
15 g vet
15 g koolhydraten
Ingrediënten
- 250 g varkenslapjes
- 25 g boter
- 1 grote ui, gesnipperd
- 1 citroen
- 200 ml witbier
- 1 theelepel tijm
- 2 theelepels gedroogde salie
- 1 sneetje oud witbrood, verkruimeld
Bereiden
Wrijf de varkenslapjes in met zout en peper. Verhit de boter in een hapjespan en bak het vlees in ca. 4 minuten bruin. Bak de ui ca. 2 minuten met het vlees mee.
Pers ½ citroen uit en snijd de andere helft in flinterdunne plakjes. Schenk het citroensap en het bier langs de rand van de pan bij het vlees. Voeg de plakjes citroen en de kruiden toe en laat de varkenslapjes in ca. 20 minuten zachtjes gaar sudderen.
Roer de broodkruimels door het stoofvocht. Laat het geheel nog even sudderen tot de saus gebonden is. Lekker met koolraappuree en boontjes.
Het recept 'Varkenslapjes in citroen-biersaus' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Andrey Starostin | Shutterstock.com