Yakitori van gefrituurd varkensvlees met Japanse worcestersaus
bereiden
Ingrediënten
- 3 eetlepels lichte sojasaus
- 2 eetlepels mirin
- 1 teentje knoflook, gekneusd
- 2 varkensfilets (elk ongeveer 300 g), in stukjes van 2 à 3 cm
- 1 ei, losgeklopt
- 200 g Japans paneermeel of fijn paneermeel
- 500 ml plantaardige olie
- 1 rode paprika, in vierkantjes van 1 cm
- voor de saus
- 1 eetlepel worcestersaus
- 80 ml tomatensaus (passata)
- 1 eetlepel sojasaus
- 2 eetlepels saké
- 1 theelepel mosterd
Bereiden
Roer de lichte sojasaus, de mirin en de knoflook in een grote kom door elkaar; voeg de stukjes varkensvlees toe. Meng goed door elkaar.
Dompel het varkensvlees in het losgeklopte ei en haal het vervolgens door het paneermeel.
Verhit de olie in een braadpan en frituur het varkensvlees totdat het bruin kleurt en laat het dan op keukenpapier uitlekken.
Rijg afwisselend stukjes varkensvlees en stukjes paprika aan houten prikkers en rooster de yakitori tot de paprika geroosterd is.
Meng alle ingrediënten voor de saus in een kommetje door elkaar en dien de gepaneerde varkensyakitori direct op met de saus.
Opmerking
Je hoeft niet per se rode paprika te gebruiken, maar dat geeft wel kleur aan de yakitori.
Kookboek
Het recept 'Yakitori van gefrituurd varkensvlees met Japanse worcestersaus' is afkomstig uit het kookboek...
Yakitori
Sandra Mahut
Overheerlijke Japanse hapjes, allemaal geserveerd op een stokje! Yakitori, zoals deze saté-achtige stokjes in Japan worden genoemd, zijn prachtig als... lees verder
© Uitgeverij Becht