Stoofschotel van ree met zilveruitjes, shiitake en kruidkoek
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 30 g boter
- 100 g (verse) zilveruitjes
- 150 g shiitake, in vieren
- 600 g reepoulet
- 15 g bloem
- 2 jeneverbessen
- 1 kruidnagel
- 1 laurierblaadje
- 20 g kruidkoek, in blokjes
- 600 ml reefond
Bereiden
Verwarm de oven voor op 140 °C. Smelt de boter en bak de zilveruitjes, shiitake en de reepoulet hierin lekker aan. Breng het vlees op smaak met peper en zout. Voeg de bloem, specerijen en blokjes kruidkoek toe. Giet de fond erover en breng het geheel aan de kook.
Dek de pan goed af en plaats deze 2½ uur in de oven. Neem als het vlees gaar is de pan uit de oven en roer alles goed door. Combineer de stoofschotel met rodekool, spruitjes, diverse paddenstoelen, schorseneren, witlof, kastanjepuree, aardappelpuree, aardappelgratin, gekookte aardappelen of verse pasta.
Het recept 'Stoofschotel van ree met zilveruitjes, shiitake en kruidkoek' wordt je aangeboden door chef Edwin Kats van restaurant La Rive. Beeld: Chachamp | Shutterstock.com
Wild tips
Reacties op dit recept
- gerja Dit is echt mijn favoriet met meerdere gasten. 1 dag van te voren gemaakt is het nog lekkerder. Gewoon langzaam opwarmen in de oven. Tip: gebruik echte kruidkoek.