Stoofpotten - de nieuwe keuken

Voor 'Stoofpotten - de nieuwe keuken' hebben culinair journalisten Florine Boucher en Anne Scheepmaker een bijzondere selectie stoofgerechten van over de hele wereld samengebracht. Er staan verrukkelijke classics in zoals zoervleisj uit Limburg, Indonesisch gekruide kip in kokosmelk en ossobuco met kappertjes en groene olijven. Wie op avontuur wil, kan naar hartenlust kiezen uit allerlei aparte, eenvoudig te bereiden stoofgerechten, zoals Moors kalfsvlees met abrikozen en amandelen, Georgische kip met walnotensaus of Chinees stoofvlees met steranijs. Ook frisse gerechten met groenten komen aan bod, waaronder Italiaanse peperonata en artisjokken met tuinboontjes. Voor koude winterdagen is er stevige kost: Poolse bigos en Hongaarse pörkölt.Er zijn passende gerechten voor ieder seizoen, verdeeld over diverse vleessoorten, gevogelte, wild, vis of groenten. 'Stoofpotten - de nieuwe keuken' geeft bovendien handige tips en bevat uitgebreide informatie over stoofpotten en stoofpannen die in de keuken goed van pas zullen komen.

AuteurFlorine Boucher & Anne Scheepmaker

UitgeverijUitgeverij Becht

  • Paperback
  • 72 pagina's
  • ISBN 9789023011934

Voorproefjes uit dit kookboek

Alle Kookboeken van Uitgeverij Becht