Prei-aardappelgratin
- 6 personen
- 60 min
- waardering 8,4
- Bijgerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 50 g boter
- 3 eetlepels extra vergine olijfolie
- 6 jonge preien, zonder groen en in ringen
- 3 teentjes knoflook, in dunne plakjes
- 1 kg vaste aardappelen , in heel dunne schijfjes
- 350 ml slagroom
- 2 verse takjes rozemarijn, zonder takjes
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verhit de boter en de olie in een grote pan. Voeg de prei en de knoflook toe, dek de pan af en fruit 15 minuten op laag vuur. Roer af en toe. De prei moet zacht en zoet zijn.
Beboter een ovenschaal en leg een laag aardappelschijfjes op de bodem. Bedek met wat prei, schenk er wat room over en bestrooi met een beetje rozemarijn, zout en peper. Ga door met laagjes maken tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een laag aardappel, bedekt met room en bestrooid met rozemarijn, zout en peper.
Zet 35 minuten in de oven, tot de bovenkant goudbruin is.
Kookboek
Het recept 'Prei-aardappelgratin' is afkomstig uit het kookboek...
Lente in Sicilië
Manuela Darling-Gansser
In 'Lente in Sicilië' verkent Manuela Darling-Gansser het eiland in de lente, als het op haar mooist is. Het Siciliaanse eten is zoals het landschap: uitgesproken van... lees verder
© De Boekenmakers