Aardappelpuree van zoete aardappelen
bereiden
Ingrediënten
- 375 g zoete aardappelen, geschild en in blokjes van 5 cm
- 375 g bloemige aardappelen, geschild en in blokjes van 5 cm
- 1 ui, gehakt
- 1 teentje knoflook
- 15-30 g roomboter
- 4-6 eetlepels zure room of melk
- 10 g gehakte verse bladpeterselie
Bereiden
Giet 250 ml water in een snelkookpan en plaats er een treeft in. Doe beide soorten aardappel, de ui en knoflook in een stoommand of een ondiepe schaal. Laat die met behulp van een reep aluminiumfolie op de treeft zakken. Draai het deksel dicht en breng op hoog vuur onder hoge druk. Temper het vuur zodanig dat het drukniveau constant blijft en laat 10 minuten koken.
Neem de pan van het vuur en laat de druk snel afnemen. Neem de groenten uit de pan en zet weg. Verwijder de treeft en giet het vocht uit de pan. Doe de groenten terug in de pan en stamp ze met een pureestamper. Schep er de boter en zure room door en breng op smaak met zout en peper. Schep er de peterselie door.
Extra benodigd
Snelkookpan, treeft, stoommand, aluminiumfolie
Kookboek
Het recept 'Aardappelpuree van zoete aardappelen' is afkomstig uit het kookboek...
De snelkookpan
Brigid Treloar
Veel mensen zijn razend druk en komen tijd te kort. Maar niemand hoeft afhankelijk te zijn van meeneemmaaltijden, want met een snel-kookpan zijn er in een mum... lees verder
© Good Cook