Geroosterde aardappelpuree met knoflook en rozemarijn

6 personen
bereiden

waardering 7,8obv 15 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 bolletje knoflook
  • 1 kg nieuwe aardappeltjes
  • 1 eetlepel fijngesneden rozemarijn
  • 50 g boter
  • 3 eetlepels olijfolie
  • geraspte pecorino (naar keuze)

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 200 °C. Omwikkel het bolletje knoflook met een velletje aluminiumfolie en rooster het ca. 40 minuten in de voorverwarmde oven tot het heel zacht is.

Boen de aardappelen schoon en doe ze in een pan. Overgiet ze met kokendheet water, voeg wat zout toe en kook ze 15 minuten.

Smelt de boter in een pan. Giet de aardappelen af en prak ze grof. Knijp de teentjes knoflook uit en voeg de zachte pulp en de fijngesneden rozemarijn toe aan de gesmolten boter.

Schep de aardappelen door de knoflookboter en voeg flink wat zeezout en zwarte peper toe. Sprenkel de olijfolie erover.

Doe de geprakte aardappelen over in een ovenschaal en zet ze in de oven tot ze een goudbruin en knapperig bovenlaagje hebben gekregen. Strooi er eventueel nog wat geraspte pecorino over.

Extra benodigd

Aluminiumfolie

Kookboek

Het recept 'Geroosterde aardappelpuree met knoflook en rozemarijn' is afkomstig uit het kookboek...

Vers uit de tuin

Dit is een uniek boek voor wie graag tuiniert en kookt; Sarah Raven heeft haar passie voor het kweken van groenten, tuinkruiden en fruit vertaald in tal van heerlijke

... lees verder

© Uitgeverij Terra

Aardappelpuree tips