Gepofte aardappelen met hamsalade
- 4 personen
- 60 min
- waardering 7,6
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- 4 grote aardappelen à ca. 200 g
- 2 eetlepels olie
- 200 g ham, in blokjes
- 1 tomaat, ontpit en in blokjes
- 2 bosuitjes, in ringetjes
- 1 blikje maïs (netto 150 g)
- ½ bekertje zure room
- 1 eetlepel Mexicaanse kruiden
Bereiden
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Boen de aardappelen schoon, bestrijk ze met olie en verpak ze in aluminiumfolie. Laat de aardappelen in de oven in ca. 1 uur gaar worden.
Schep in een kom de ham met de tomaat, de bosuitjes, de maïs, de zure room en de Mexicaanse kruiden door elkaar.
Leg de aardappelen op 4 borden, vouw het folie open en kruis de aardappelen in. Schep de hamsalade erop.
Extra benodigd
Aluminiumfolie
Bron
Het recept 'Gepofte aardappelen met hamsalade' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: OlegD | Shutterstock.com