Gevulde aardappelen recepten
-
tip
Gevulde aardappelen met gehakt
Vlees, 60 min 8,4
-
tip
Gevulde aardappelen met roomkaas
Vegetarisch, 45 min 6,8
-
Gevulde aardappelen met comté en spek
Vlees, 30 min 7,5
-
Gevulde aardappelen met feta, olijven en kerstomaatjes
Vegetarisch, 30 min 7,3
-
Gevulde aardappelen met gerookte forel
Vis, 30 min 7,0
Zie ook
Gevulde aardappelen
Snijd 4 gepofte aardappelen doormidden. Schep het aardappelkruim voorzichtig uit de schillen. Vermeng het kruim met 75 g geraspte kaas, 30 g boter, 1-2 eetlepels melk, zout, peper en wat nootmuskaat. Vul de schillen met dit mengsel, bestrooi de bovenkant met 25 g geraspte kaas en warm de gevulde aardappelen even goed door in het midden van een op 200 °C voorverwarmde oven.
Gevulde aardappel tips
Meng voor gevulde aardappels met spek het kruim van de aardappelen met 75 g gebakken en vervolgens verkruimelde reepjes spek en 1-2 eetlepels melk. Of meng het kruim met 75 g gestoomde, gerookte makreelfilet, 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels fijngehakte peterselie en 1-2 eetlepels melk. Last but not least: meng het kruim met 2 eetlepels fijngeknipte bieslook en 4-6 eetlepels slagroom.
[ Beeld: Tatiana Frank | Shutterstock.com ]